Σταματήστε τώρα την εκδίωξη των αστέγων από το Λιμάνι του Πειραιά

Η λιμενική αστυνομία του Πειραιά εκδίωξε πριν από δύο ώρες 150 περίπου άστεγους από τις πύλες Ε8-Ε9 του λιμανιού, παίρνοντάς τους ταυτόχρονα τα ελάχιστα ατομικά είδη που τους προστατεύουν στη διαβίωση στο δρόμο.

Η κοινότητα αστέγων, με ελάχιστη επαφή με την κοινωνία, ήταν ως τώρα σχετικά ασφαλής σε ένα λιμάνι χωρίς επιβάτες, χωρίς τουρίστες χωρίς επαφή με το κοινό. Με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά (ΚΟΔΕΠ), με διαπαραταξιακή συμφωνία, προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες αυτοί οι συμπολίτες μας να στεγαστούν σε ασφαλείς χώρους, σύμφωνα και με τις κεντρικές οδηγίες προς τους δήμους. Ταυτόχρονα εθελοντές τους παρείχαν τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας τροφή και εξασφάλιζαν ελάχιστους όρους υγιεινής.
Κάποιοι ανεγκέφαλοι σήμερα ανέλαβαν να «καθαρίσουν» το νεκρό λιμάνι, εκδιώκοντας τους άστεγους μέσα στην πόλη, προκαλώντας πολλαπλή έκθεση στην πανδημία.
Ζητάμε άμεσα από τον πολιτικό προϊστάμενο του Λιμενικού Σώματος, αρμόδιο υπουργό να εξηγήσει στους θερμόαιμους άνδρες του ότι έτσι φέρνουν την καταστροφή. Να τους σταματήσει!
Ζητάμε από τον Δήμαρχο Πειραιά, την άμεση παρέμβασή του και την επίσης άμεση εξεύρεση χώρου διαμονής των αστέγων όπως και τις σχετικές οδηγίες στη Δημοτική Αστυνομία ώστε να μην επιδεινώνουν την κατάσταση με αυταρχικές συμπεριφορές εναντίον των αστέγων.
Δυστυχώς, είχαμε προειδοποιήσει εδώ και τρεις ημέρες την ηγεσία του Δήμου Πειραιά για το πρόβλημα. Και να, που αρκεί ο υπερβάλλων ζήλος κάποιου ένστολου για να τα τινάξει όλα στον αέρα. #pireas4all #μένουμεάνθρωποι
Πειραιάς 24 Μαρτίου 2020

Last modified onΤετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 14:40

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου