Οι εκδιωχθέντες «αόρατοι» άστεγοι του λιμανιού έγιναν ορατοί

Τις τελευταίες δύο μέρες κατορθώσαμε κάτι σημαντικό. Οι εκδιωχθέντες «αόρατοι» άστεγοι του λιμανιού έγιναν ορατοί.

Τους επετράπη να βρίσκονται εκεί και να μην περιφέρονται εκτεθειμένοι στην πόλη, να έχουν ένα υποτυπώδες συσσίτιο και να μην αναζητούν τρόφιμα στους κάδους. Για να πετύχει αυτό χρειάστηκε να κατέβουν εθελοντές στο λιμάνι, να κινητοποιηθούν πολίτες και να ετοιμάσουν γεύματα, να υπάρξει σειρά παρεμβάσεών μας στην αστυνομία και στο λιμενικό, ώστε και εκείνοι να κατανοήσουν ότι μέσα σε αυτό το κακό, και οι άστεγοι είναι άνθρωποι που χρήζουν προστασίας. Η λύση που βρέθηκε είναι προσωρινή. Η οριστική λύση είναι μία και μοναδική: Μετακίνηση των αστέγων σε καταλύματα. Τρεις δυνατότητες: ξενοδοχείο, γυμναστήριο ή ένα από τα κενά κτίρια των ασφαλιστικών ταμείων στην ακτή Μιαούλη και στην πλατεία Λουδοβίκου. Το ίδιο μοντέλο ακολουθούν ήδη οι δήμοι στην Αθήνα και στην Ευρώπη.

Ο Δήμος Πειραιά έπρεπε να έχει λύσει το πρόβλημα μέρες τώρα. Δεν το έχει κάνει. Δηλώνουμε το εξής: Δεν είμαστε απέναντι, αυτή τη στιγμή, είμαστε όμως εδώ. Η περίφημη ανθεκτικότητα της πόλης δεν αφορά μόνο όσους μπορούν, αφορά τους πάντες, και κυρίως όσους δεν μπορούν! Και αυτούς θα τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Είμαστε με αυτούς, ο Δήμος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αυτούς τώρα με ένα σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο!

Ιεραρχούμε πρώτα-πρώτα τους αδύναμους, τους ηλικιωμένους, τους έχοντες ανάγκη ψυχικής στήριξης μέσα στον αποκλεισμό, τα παιδιά και τους κάτω από τα όρια της φτώχειας χωρίς συσσίτια, τους άστεγους  και όλους και όλες όσοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης στα νοσοκομεία, στα φαρμακεία, στο εμπόριο, στην τροφοδοσία, τους μαχητές της γραμμής του πυρός.

Ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας, επικοινώνησε σήμερα με τη διοίκηση του Δήμου Πειραιά, τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Γενικό Γραμματέα. Ζήτησε να συγκληθεί επειγόντως διαπαραταξιακή τηλε-διάσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεωνώστε να συμφωνηθεί και να εξασφαλιστεί, αφενός η ομαλή δημοκρατική λειτουργία του Δήμου Πειραιά και αφετέρου να μπει σε εφαρμογή ένα σχέδιο δράσης για όλους τους ευάλωτους δημότες. Είμαστε εδώ και επιμένουμε. Είμαστε εδώ και αντέχουμε. Είμαστε εδώ μαζί!

Last modified onΠέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 19:13

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου