Στόχος η αναβίωση και αξιοποίηση των ερειπίων του Πειραιά

Την αξιοποίηση δεκάδων κτισμάτων του Πειραιά θέτει ως προτεραιότητα ο Νίκος Μπελαβίλας. Λίγες ώρες πριν την υπογραφή συμφώνου Συνεργασίας με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με την ιδιοτήτα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.”, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά άνοιξε το καυτό για την πόλη ζήτημα που αφορά χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, εμπλέκει μεγάλους ιδιωτικούς και μη οργανισμούς και στερεί από την πόλη την ανάπτυξη αλλά και θέσεις εργασίας.Όπως σημειώνει ο Νίκος Μπελαβίλας«περισσότερα από 50 ακίνητα με χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Χαμένες επιφάνειες, θέσεις εργασίας, χρήσεις που θα ωφελήσουν. Είναι τα εγκαταλειμμένα κτίρια του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, του Δήμου Πειραιά, των κρατικών οργανισμών, των τραπεζών, των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών. Από την ακτή Μιαούλη ως την Καστέλα, από τη Λεύκα ως την Καλλίπολη. Τα γνωρίζουμε όλα. 
Εδώ δεν προτείνουμε λύσεις-η λύση υπάρχει και εφαρμόστηκε με επιτυχία: Είναι το πρότυπο πρόγραμμα "Αξιοποίηση των Ακινήτων με Όρους Κοινωνικής Ανταπόδοσης" που εξελίσσεται στην Αθήνα. Αναβιώνει 70 ερειπωμένα ακίνητα του Υπουργείου Εργασίας.
Έχουμε επομένως ένα στρατηγικό σχέδιο για το σύνολο των κενών ή προβληματικών δημόσιων ακινήτων του Πειραιά».

Συμπληρώνει πως «πρέπει όμως να το επεκτείνουμε στοχεύοντας και στους μεγάλους ιδιωτικούς οργανισμούς- την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα της Ελλάδος, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τις εταιρείες. Γιατί; Διότι κρατούν σε ομηρία την πόλη διατηρώντας κτίρια σε ερειπωμένη κατάσταση, κτίρια κλειστά, όπως η ΧΡΩΠΕΙ και η ΗΒΗ στην Πειραιώς, το μισό Μέγαρο ΝΑΤ στην Αγία Τριάδα, του Ρετσίνα στη Λεύκα, ο Κεράνης, το νεοκλασικό της Ευπλοίας στον Άγιο Νικόλαο».

«Πρέπει να τελειώνουμε και με τα του οίκου μας: Με τα γιαπιά και τα ερείπια του Δήμου και του δημοσίου: Πύργος, Ράλλειος, Ζαχαρία και Αξελού στην Καστέλλα. Γούναρη, Κολοκοτρώνη, Μιαούλη και πολλά άλλα. 
Ένα ερειπωμένο κτίριο παρασύρει προς τα κάτω και τα γειτονικά του, υποβαθμίζει τη γειτονιά» καταλήγει.

Σημειώνεται εδώ πως σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας με το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σκοπός του Συμφώνου είναι η συνέργεια για τη διαχείριση του δημόσιου χώρου, την ανάδειξη και αναβίωση του κτιριακού αποθέματος του Ιστορικού Κέντρου Αθήνας.   Το Σύμφωνο αυτό στοχεύει στην επέκταση του επιτυχημένου προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, όπως και στην ενίσχυση του μητροπολιτικού - διεθνούς ρόλου της Αθήνας, που αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.».

Στόχος του Νίκου Μπελαβίλα είναι ο σχεδιασμός ενός αντίστοιχου προγράμματος για τον Πειραιά.

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου