Ανακοίνωση-Απόφαση ΣτΕ για τη διακοπή των βυθοκορήσεων

H διακοπή των βυθοκορήσεων στην Πειραϊκή και της απόρριψης των υλικών στον Σαρωνικό αποτελεί μία σημαντική θετική εξέλιξη. Το Συμβούλιο της Επικρατείας δέχθηκε ως βάσιμους τους φόβους των κατοίκων για τη δημόσια υγεία, για τον κίνδυνο στην τροφική αλυσίδα της θαλάσσιας ζωής και των ανθρώπων, για την έλλειψη των απαραίτητων περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.
Πρόκειται για μία αδιαμφισβήτητη επιτυχία των πολιτών και των συλλογικοτήτων που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο. Ο ΟΛΠ ο οποίος αποφάσισε τους τελευταίους μήνες επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και εν μέσω πανδημίας να δημιουργήσει ένα γκρίζο τοπίο ασάφειας και δήθεν νομιμότητας των έργων του, σήμερα είναι υποχρεωμένος να διακόψει τις εργασίες ως επικίνδυνες και να απαντήσει ως προς την ουσία: Τι θα γίνει με τους εκατοντάδες χιλιάδες τόνους της λάσπης του βυθού τους οποίους ως τώρα έριχνε ανεξέλεγκτα στη θάλασσα.
Ελπίζουμε ότι, αφού οι δημοτικές και περιφερειακές πλειοψηφίες Μώραλη και Πατούλη, τελικά σιώπησαν, ενώ ο υπουργός Πλακιωτάκης κάλυψε πλήρως την εκτέλεση αυτού του επιβλαβούς έργου, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα επαναφέρει οριστικά τη νομιμότητα και την περιβαλλοντική προστασία της πόλης, της θάλασσας, των μνημείων και των γύρω νησιών.
12 Ιουνίου 2020 - «Πειραιάς για Όλους»
Last modified onΣάββατο, 13 Ιουνίου 2020 05:57

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου