Ψήφισμα: Να αποκατασταθεί άμεσα το κτίριο του Μουσικού σχολείου Πειραιά

 Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά αντιμετωπίζει τεράστιο κτιριακό πρόβλημα. Οι κινητοποιήσεις της σχολικής κοινότητας οδήγησαν πριν από δύο χρόνια στην  παραχώρηση από την πλευρά του Δήμου του γειτονικού κτιρίου (πρώην ΠΙΚΠΑ). Ωστόσο,  η προσδοκώμενη λύση εμφανίζεται μόνο στα χαρτιά, καθώς η ακαταλληλότητα του κτιρίου δεν επιτρέπει τη χρήση του από μαθητές και καθηγητές, αν δεν προηγηθούν εργασίες αποκατάστασης.

Οι εργασίες, όμως, ουδέποτε ξεκίνησαν ενώ το ταλέντο, η έμπνευση και τα όνειρα των μαθητών–καθηγητών   εξακολουθούν να συνθλίβονται σε χώρους περιορισμένους, ασφυκτικούς, κάτι σαν another brick ιn the wall.

Στο μεταξύ, η νέα συνθήκη υγειονομικής προστασίας δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και γίνεται ακόμα πιο πιεστική -σχεδόν απειλητική- η απαίτηση μείωσης του αριθμού των εισακτέων, γιατί κάποιοι θεωρούν ότι η αποσυμφόρηση προσφέρει μια κάποια λύση.

Η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για όλους» με σεβασμό απέναντι στην πολιτιστική εκπαίδευση, που δυστυχώς σήμερα βάλλεται από αυτόν που θα έπρεπε να την προστατεύει, το Υπουργείο Παιδείας, και με βαθιά πεποίθηση ότι το άνοιγμα των οριζόντων της σκέψης και της τέχνης επιτυγχάνεται μέσα από τον πολιτισμό, καλεί τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και χωρίς ολιγωρίες και καθυστερήσεις να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης τού παραχωρημένου κτιρίου για να ξαναβρεί και η μουσική την έκφρασή της.

Ο Πολιτισμός χρειάζεται χώρο και η Παιδεία όραμα.

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου