«Περιοδείες Καραντίνας» στην ακτή του Μικρολίμανου

«Περιοδείες Καραντίνας» στην ακτή του Μικρολίμανου που επιτέλους αποκαλύφθηκε μαζί με τον θαλασσινό ορίζοντα μετά από δεκαετίες.
Στο μισό πέταλο του λιμανιού τα αυθαίρετα και ο παλαιός περίπατος, εκεί που κάποτε ψαράδες απλώναν δίχτυα, έχουν ήδη κατεδαφιστεί. Χρόνια προσπαθούσαμε να γίνει. Η ΟΧΕ και η αντίστοιχη χρηματοδότηση του 2017 έδωσαν επιτέλους αυτή τη δυνατότητα. Μακάρι γρήγορα να ελευθερωθεί και ο υπόλοιπος παραλιακός πεζόδρομος και να αρχίσουν να λειτουργούν τα καταστήματα με όρους νομιμότητας, αισθητικής αρτιότητας, σεβασμού στον τόπο και στους κατοίκους -και όχι με όρους ζούγκλας σε παραγκούπολη όπως συνέβαινε ως τώρα.
Όμως τα έργα προχωρούν με ρυθμό χελώνας. Εκεί που ο ανάδοχος θα έπρεπε να έχει διαθέσιμα πολλά χέρια, μηχανήματα, συνεργεία βλέπουμε δυο εργάτες στη μία άκρη – στον ΝΑΣ – και άλλους τρεις στην άλλη – στα Προσφυγικά. Ενώ κάθε φορά που κατεβαίνουμε στο Μικρολίμανο συναντάμε τους εργατοτεχνίτες της αρχαιολογικής υπηρεσίας και τις εξαιρετικές επιβλέπουσες αρχαιολόγους παρούσες να αποκαλύπτουν και να προστατεύουν τα κατάλοιπα των νεώσοικων. Έτσι κι’ αλλιώς γνωρίζαμε όλοι ότι θα βρεθούν αρχαιότητες. Το Μικρολίμανο είναι ο τρίτος πειραϊκός ναύσταθμος της αρχαιότητας. Και για να είμαστε τίμιοι: Ο Πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος είναι παρών, με αγωνία και αυτός για να προχωρήσουν τα έργα. Τον συναντήσαμε επί τόπου, συνομιλήσαμε, μας ενημέρωσε για την πορεία της ανάπλασης και εμείς του μεταφέραμε τις ανησυχίες μας για άλλη μια φορά για τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. #pireas4all
Last modified onΤετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 16:24

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου