Η Βάνα Μελά για την Ημέρα της Γυναίκας

«Είναι αυτό το νήμα αλληλεγγύης που συνδέει τις Γυναίκες ανεξάρτητα από ταξική αναφορά ή από φυλετικό, μορφωτικό, θρησκευτικό, κοινωνικό status» υποστήριξε η δημοτική σύμβουλος με τον «Πειραιάς για Όλους» Βάνα Μελά, μιλώντας στη δημοσιογράφο Γεωργία Δρακάκη και στην εκπομπή για θέματα ισότητας και διαφορετικότητας «Ίσον», που μεταδόθηκε εκτάκτως από το δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα 90,4» ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας (08.03.2022).

Δεν είναι ακριβώς γιορτή η Ημέρα της Γυναίκας· είναι τιμή. Και η τιμή έχει εορταστικό χαρακτήρα. Έχουν περάσει πάνω από 160 χρόνια από τους πρώτους αγώνες που έδωσαν οι γυναίκες για τη χειραφέτησή τους και την αναβάθμιση τους. Αυτές τις ηρωίδες τιμούμε, που η συγκυρία τις έφερε να κάνουν τις σκέψεις τους ιδέα και την ιδέα ιδεολογία και κίνημα και διεκδίκηση αλλά και δικαίωση από την ίδια την ιστορία. Απόλυτα δικαιωμένη η Ημέρα της Γυναίκας, με τον αγώνα ωστόσο να συνεχίζεται, γιατί -παρά τις σημαντικές κατακτήσεις- υπάρχει έλλειμμα. Όσο συνυπάρχουν στον πολιτισμό μας η εξύψωση και η βαρβαρότητα, από όπου εκπορεύονται η σεξουαλική βία και η ανισότητα, θα μετράμε θύματα. Θα μετράμε όμως και αγώνες. Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε αυτούς τους αγώνες!

«Κινούμαι για να μην γίνομαι εύκολος στόχος. Προσπαθώ να συμμετέχω» τόνισε η Βάνα Μελά αναφερόμενη στα τραγικά δύσκολα ζητήματα που βιώνει η σύγχρονη γυναίκα και στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη μας για την ανάδειξή τους και την εξουδετέρωσή τους, είτε μέσα από συλλογικότητες όπως η «Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά» είτε μέσα από θεσμικά πλαίσια όπως η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πειραιά.

► Ακούστε τη Βάνα Μελά να συνομιλεί με τη Γεωργία Δρακάκη στον σύνδεσμο https://www.mixcloud.com/KanaliEna904/%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-904-080322/

Last modified onΤετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 11:20

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου