Το απύθμενο θράσος της ΟΛΠ/Cosco

Η Cosco παριστάνει ότι δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις του ΣτΕ και συνεχίζει ακάθεκτη!

Στο video (Τετάρτη 16.3.2022, ώρα 19.00) φαίνεται η βυθοκόρος, στο κεντρικό λιμάνι στον Άγιο Διονύσιο, να παίρνει λυματολάσπη από τη φορτηγίδα και να τη ρίχνει στη θάλασσα.

Οι Κινέζοι μπορεί να νιώθουν ότι είναι στο απυρόβλητο χάρη στις πλάτες της κυβέρνησης. Προειδοποιούμε όμως τους Έλληνες μηχανικούς της ΟΛΠ/Cosco και τους εργολάβους των λιμενικών έργων ότι το επόμενο στάδιο είναι η απόδοση προσωπικών ποινικών ευθυνών στους εμπλεκόμενους.

Ζητούμε την άμεση επέμβαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, οι οποίες είναι ξεκάθαρες: Τα έργα είναι μη αδειοδοτημένα- τελεία και παύλα. Με τις υποκατάστατες εγκρίσεις των υπουργών της κυβέρνησης σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ δεν θεραπεύεται η παραβίαση της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας.

Ζητούμε ταυτόχρονα από την Περιφέρεια Αττικής η οποία έχει ήδη δώσει στην Cosco 21,5 εκ ευρώ για ένα παράνομο μη αδειοδοτημένο έργο, αυτό της επέκτασης κρουαζιέρας, να διακόψει αμέσως τη χρηματοδότηση.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο Πειραιά την άμεση παρέμβαση του προς κάθε αρμόδιο υπουργό και υπηρεσία για την άμεση συμμόρφωση της Cosco. #pireas4all

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου