Τέσσερεις εστίες φωτιάς ταυτόχρονα στα οικόπεδα Χαραγκιώνη-ΧΡΩΠΕΙ

Την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συζητούσε και αποφάσιζε τη συνέχιση της απαλλοτρίωσης των οικοπέδων ΧΡΩΠΕΙ, τέσσερεις φωτιές άναψαν ταυτόχρονα στα οικόπεδα-σκουπιδότοπο ιδιοκτησίας Χαραγκιώνη στο Νέο Φάληρο (Εμμανουηλίδου και Σοφιανοπούλου), τη Δευτέρα 04.04.2022 στις 8:30 το βράδυ.

Είναι η δεύτερη φορά που λαμπαδιάζει ο χώρος -μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα- από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία της απαλλοτρίωσης. Αν δεν πρόκειται για ποινική πράξη, σίγουρα πρόκειται για γεγονός με μεγάλους συμβολισμούς.

Η υπόθεση Χαραγκιώνη-ΧΡΩΠΕΙ, επιτέλους μετά από ένα τέταρτο του αιώνα, οδεύει προς τη λύση της, για την οποία δόθηκαν μάχες από τους κατοίκους, τους συλλόγους  και τις επιτροπές αγώνα του Νέου Φαλήρου και των Καμινίων. Έτσι σταμάτησαν τα επάλληλα «επενδυτικά» σχέδια υπερδόμησης, Mall, τσίρκου και όποιας άλλης ιδέας σκαρφίζονταν για την ιδιοκτησία τους οι επιχειρηματίες, οι οποίοι αγόρασαν ένα κηρυγμένο πάρκο και κίνησαν γη και ουρανό για να το αποχαρακτηρίσουν και να το χτίσουν.

Φωτό: Ιάσων-Κιαμίλ Δέδες, σύμβουλος σην Γ' Δημοτική Κοινότητα με τον «Πειραιάς για Όλους»

 

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου