Υλοτομία εν ψυχρώ στην Πλατεία Κοραή, στην όψη του καταστήματος επί της Καραΐσκου 117

Η ασυδοσία «άγνωστων» επιχειρηματιών, σε απόσταση αναπνοής από το Δημαρχείο, έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της. Δύο υγιέστατα δένδρα της πλατείας Κοραή, στον πεζόδρομο Καραΐσκου 117, απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου, ύψους  οκτώ μέτρων το ένα και δέκα το άλλο χάθηκαν εν μία νυκτί.

Το ένα κόπηκε με αλυσοπρίονο και το άλλο κλαδεύτηκε άγρια και στη συνέχεια αποφάσισε να μαραθεί. Η καταστροφή των δένδρων συνέβη εν ψυχρώ κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ενός νέου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όταν ξεκίνησε το έργο τα δένδρα ήταν εκεί φουντωμένα και καταπράσινα. Με το τελείωμα των εργασιών το ένα έλειπε και το άλλο είχε μείνει «περιέργως» κούτσουρο.

Δεν είναι ούτε τα πρώτα δένδρα που καταστρέφονται ούτε τα τελευταία. Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή σε όλο τον Πειραιά, στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στα Κοινοτικά. Αλλά η Δημοτική Αρχή κωφεύει. Στην περίπτωση όμως της πλατείας Κοραή, η υλοτομία ήταν ορατή από το Γραφείο Δημάρχου. Τέτοιο θράσος!

Είναι προφανές ότι απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να εντοπιστούν οι δράστες και να αντικατασταθούν αμέσως τα κατεστραμμένα δένδρα με νέα μεγάλα ίδιου τύπου στις ίδιες θέσεις. #pireas4all

Στις εικόνες όλη η πορεία της καταστροφής. Τα δένδρα είναι υγιή κατά την έναρξη των εργασιών και όταν αυτές ολοκληρώνονται και το κατάστημα αρχίζει να λειτουργεί, το ένα δένδρο έχει κοπεί στη ρίζα του και το άλλο αφού κλαδεύτηκε ξεράθηκε εντελώς μέσα στην εποχή που θα έπρεπε να είναι γεμάτο φύλλα.

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου