Επενδυτές νέου τύπου στον Πειραιά. Από το «Χάι-Λάιφ» στην Krikel στο Predator και στις υποκλοπές.

Η εταιρεία που εμφανιζόταν ως «επενδυτής» του «Χάι-Λάιφ», εξασφάλισε αρχικά και μάλιστα νύχτα την άδεια καταστροφής του διατηρητέου κινηματογράφου.

Προς τα έξω δήλωνε ότι ο επενδυτής είναι μεγάλος πολυεθνικός όμιλος ένδυσης. Όταν ο επιχειρηματίας προχώρησε στις κατεδαφίσεις, ξεσηκώθηκαν ακόμα και οι πέτρες στον Πειραιά. Τελικά τον σταμάτησε η προσφυγή 100 πολιτών στο ΣτΕ. Μετά τις αντιδράσεις ο πολυεθνικός όμιλος εξαφανίστηκε και έμεινε ο «επενδυτής». Στη συνέχεια αυτός -χωρίς καν να του ανήκει το κτίριο- απευθύνθηκε στον Δήμο Πειραιά για να του το «πουλήσει» και ζήτησε 10 εκ. ευρώ, όταν η πραγματική εμπορική αξία του εκτιμάται ότι είναι κατά πολύ χαμηλότερη των 5 εκ. ευρώ. Τώρα κάποιος άγνωστος έβγαλε το «Χάι-Λάιφ» στο σφυρί με τιμή 6.5 εκ ευρώ.

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο και σύμφωνα με τα πολλά ρεπορτάζ που αποκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών*, προκύπτει ότι ο «επενδυτής» ο οποίος εξασφάλισε προνομιακά από την κυβέρνηση την άδεια καταστροφής του μνημειακού κινηματογράφου, είναι συνέταιρος της διαβόητης Krikel που είχε τις γνωστές συναλλαγές με τον ανιψιό και Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού. Η Krikel φέρεται να πούλησε το λογισμικό υποκλοπών στην ΕΥΠ.

Έτσι εξηγείται ίσως η κραυγαλέα προνομιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και το ότι ο επιχειρηματίας πέρασε από τον Δήμο Πειραιά χωρίς «να το αντιληφθεί» η Δημοτική Αρχή (κατά δήλωση του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου) και εξασφάλισε το πράσινο φως για την καταστροφή του μνημειακού «Χάι-Λάιφ».

► Η αλυσίδα της διαπλοκής «επενδυτών», παρακολουθητών, ΕΥΠ, πρωθυπουργικού ανιψιού και Μεγάρου Μαξίμου σύμφωνα με ένα από τα αναλυτικά δημοσιεύματα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/346616_oi-parakoloythiseis-kai-o-megalos-anipsios

*Το σκάνδαλο διερευνάται σήμερα από τη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής φέρεται -όπως σημειώνει η efsyn (08.09.2022)- να έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα να κληθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας Intellexa και της εταιρείας Krikel.

Last modified onΠαρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 09:59

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου