Ο «Πειραιάς για όλους» σταμάτησε τα φορτηγά του ΟΛΠ

Μέλη της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους» παρατάχθηκαν απέναντι στα φορτηγά του ΟΛΠ ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα lockdown μπαζώνει ανενόχλητος την ακτή της Πειραϊκής, δίπλα στο Μνημείο Θεμιστοκλή.
Τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα κατά του Covid-19 τα μέλη του «Πειραιάς για όλους» παρατάχθηκαν κόβοντας την κυκλοφορία στο ύψος του κτιρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Σκεφτήκαμε πολύ αν θα το κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Όμως
► αφού ο ΟΛΠ επιλέγει να εκμεταλλευτεί το lockdown ξανά, όπως έκανε τον Μάρτιο με τις βυθοκορήσεις, για να προχωρήσει το έργο του Νότιου Προβλήτα Κρουαζιέρας χωρίς νόμιμες εγκρίσεις,
► ενώ οι φορείς, οι πολίτες είναι δεμένοι με τα χέρια στην πλάτη,
► ενώ η κυβέρνηση, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης έχουν αφήσει τον ΟΛΠ ασύδοτο να αυθαιρετεί,
τότε κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Ακόμη και αν κινδυνεύει να εκτεθεί –σίγουρα όχι στον covid γιατί για αυτό και πήραμε και παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, ούτε στις αποστάσεις γιατί τις τηρήσαμε και τις τηρούμε κατά γράμμα– αλλά στους υποκριτές που αντί για το δάσος θα δείχνουν πιθανόν το δάχτυλο.
Επιλέξαμε εννέα πολίτες του Πειραιά, ιδιωτικά και κατά μόνας, έχοντας επικοινωνήσει μεταξύ μας μόνο διαδικτυακά, κρατώντας αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον, χωρίς καμιά συγκέντρωση πλήθους, χωρίς καμία πρόσκληση σε οποιουδήποτε τύπου συνάθροιση, μόνο και μόνο για να σταθούμε αραιά και σταθερά για λίγα λεπτά μπροστά στα φορτηγά που μπαζώνουν ανεξέλεγκτα και χωρίς άδεια την ακτή του αρχαιολογικού χώρου του Μνημείου Θεμιστοκλή.
Γιατί κάποιος έστω και συμβολικά πρέπει να τους σταματήσει. Δεν θα το είχαμε αποπειραθεί αν οποιαδήποτε δημοτική, περιφερειακή ή κυβερνητική αρχή είχε φροντίσει να τηρηθεί η νομιμότητα έστω και "εικονικά". Δεν τολμούν να κάνουν ούτε αυτό.

 

Ένα κομβόι τριαξονικών φορτηγών 20 τόνων, με μπάζα για την ακτή του Μνημείου Θεμιστοκλή διασχίζει ανενόχλητο τον Πειραιά, κρυμμένο πίσω από την κουρτίνα της πανδημίας. Δεν διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια του Δήμου Πειραιά.

Κανείς δεν τους σταματά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δύο φορές ομόφωνα απαγόρευσε τη διέλευση τους από τους δρόμους της πόλης. Ο Υπουργός δεν υπογράφει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, γιατί τότε πρέπει να σταματήσουν τα έργα. Ο Δήμαρχος Πειραιά δηλώνει άγνοια, γιατί αλλιώς πρέπει να τους σταματήσει. Ο Περιφερειάρχης το ίδιο γιατί επίσης πρέπει να τους σταματήσει -και το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη μη διέλευση από τους δρόμους της πόλης. Για αυτό τους σταματήσαμε -για να σηκώσουμε την κουρτίνα, να βγάλουμε στο φως το "αόρατο" κομβόι του ΟΛΠ.

Ζητάμε την άμεση διακοπή του μη αδειδοτημένου έργου του ΟΛΠ.
Ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ζητάμε άμεση υπογραφή της ΜΠΕ με τις θέσεις και τους όρους του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ευχαριστούμε όλες και όλους, πολίτες του Πειραιά, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, φίλους δημοσιογράφους και ακτιβιστές των media που σήμερα το πρωί συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διοργάνωση αυτής της υποδειγματικής κινητοποίησης εν μέσω πανδημίας.

 

Last modified onΠαρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 12:10

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου