Η ανάπλαση της λεωφόρου Χατζηκυριακού

Μία χρήσιμη συζήτηση για την ανάπλαση της λεωφόρου Χατζηκυριακού έγινε στην συνεδρίαση της Α’ Δημοτικής Κοινότητας, παρουσία και του επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκου Μπελαβίλα. Ο σημαντικότερος δρόμος της Πειραϊκής, στον οποίο υπάρχουν επίσης πολλά σχολεία υποφέρει, από τις μεγάλες ταχύτητες των οχημάτων, από τα προβληματικά πεζοδρόμια, από την έλλειψη των διαβάσεων πεζών, από την παντελή απουσία υποδομών για ΑΜΕΑ, από την έλλειψη πρασίνου. Με την πρόσφατη νεροποντή αποδείχθηκε ότι πάσχει και στον τομέα των αντιπλημμυρικών.
Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσει και μάλιστα γρήγορα η ανάπλαση της λεωφόρου Χατζηκυριακού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και οι κακοτεχνίες.
Η προτεινόμενη μελέτη ανάπλασης του Δήμου Πειραιά περιλάμβανε δύο σχέδια. Ένα με φυτεμένο διάζωμα και διαβάσεις, που θα ξεχωρίζει τον λεωφορειόδρομο από τα άλλα ρεύματα και ένα χωρίς διάζωμα.
Ο «Πειραιάς για Όλους» τοποθετήθηκε ξεκάθαρα με τον Νίκο Μπελαβίλα και τους συμβούλους του Νικολέττα Αλιφραγκή και Βαγγέλη Δαρζέντα, όπως και όλο το κοινοτικό συμβούλιο, υπέρ της λύσης με διάζωμα. Διότι αυτό προστατεύει τους πεζούς την ώρα που διασχίζουν το δρόμο καθώς μπορούν να σταθούν και να κοιτάξουν με άνεση αν έρχεται όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση. Η κατασκευή του αποτρέπει την παράνομη στάθμευση και διευκολύνει τη λειτουργία του λεωφορειόδρομου. Μειώνει επίσης τις υψηλές ταχύτητες.
Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» εξήγησε τα θετικά σημεία του σχεδίου: τις διασταυρώσεις με τη διεύρυνση των πεζοδρομίων για την προστασία των πεζών, τις ράμπες για αμαξίδια παιδιών και ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, τις θέσεις παρόδιας στάθμευσης τροφοδοσίας καταστημάτων, τις φυτεύσεις. Όλα αυτά είναι απαραίτητα και διεκδικούνται πολλά χρόνια.
Παράλληλα επισήμανε τι χρειάζεται ακόμη, ποια στοιχεία μπορούν να προστεθούν εύκολα στη μελέτη:
Πρόσθετες διαβάσεις για πεζούς εκεί που υπάρχουν οικοδομικά τετράγωνα με μεγάλο μήκος.
Πρόσθετα μόνιμα αναλάμποντα φανάρια στις διαβάσεις πεζών με κατάλληλο οδόστρωμα (κυβόλιθοι) για τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων.
Πρόσθετες φυτεύσεις με υψηλό πράσινο στα πεζοδρόμια.
Διαδρομή ποδηλάτου που θα συνδεθεί στο μέλλον με αντίστοιχη στο εσωτερικό των γειτονιών και στην παράκτια διαδρομή της Πειραϊκής. Εκτιμάται ότι το πλάτος κυκλοφορίας της λεωφόρου και η άσφαλτος μπορεί να μειωθεί επιπλέον κατά μισή λωρίδα – σε συνδυασμό με τον ποδηλατόδρομο. Έτσι θα «ανασάνουν» τα πεζοδρόμια, θα ενισχυθούν οι ζώνες φυτεύσεων, θα αποτραπούν και οι παράνομες διπλοσταθμεύσεις.
Παράλληλη απαιτείται άμεση δρομολόγηση της επισκευής των αγωγών και φρεατίων ομβρίων για θωράκιση από τις πλημμύρες.
Τέλος όπως πρέπει να συμβαίνει πλέον με όλες τις μελέτες κυκλοφορίας και αστικών αναπλάσεων, αυτές πρέπει να ακολουθούν πάντα το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Πειραιά και βέβαια χρειάζεται να προχωρήσει γρήγορα η συνολική κυκλοφοριακή μελέτη για όλο τον Πειραιά, όπως συναποφασίστηκε στην ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος με πρόταση του «Πειραιάς για Όλους».
 
Last modified onΤετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 08:00

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου