Ποιος τσιμεντώνει τον Άγιο Διονύση;

Η γειτονιά της ιστορικής εκκλησίας έχει καλυφθεί με ένα απωθητικό ακριβό βιομηχανικό δάπεδο μπετόν-αρμέ χωρίς δένδρα, χωρίς ανθρωπιά. Επιφάνειες κατάλληλες μόνο για πάρκινγκ που σε λίγο καιρό θα είναι κατάμαυρες από τις ροδιές των αυτοκινήτων. Αυτά τα καμώματα έρχονται να δυσφημίσουν την ανάπλαση που οι πάντες θέλουμε, όχι να την ωφελήσουν. #pireas4all

Ενώ η ανάπλαση της παλιάς βιομηχανικής ζώνης είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, οι αστοχίες, οι κακοτεχνίες και οι αδικαιολόγητες υπερβολές ζημιώνουν την επέμβαση. H "περιοδεία καραντίνας" στον Άγιο Διονύση προέκυψε μετά από μία μεγάλη συζήτηση στη διαδικτυακή μας συνέλευση της 5ης Δημοτικής Κοινότητας. Οι κάτοικοι αναρωτιόντουσαν ποιός έκανε αυτά τα λάθη.

Η επίβλεψη είναι προβληματική. Μπάζα αφημένα από τον εργολάβο επί εβδομάδες, κατεστραμμένες δημοτικές υποδομές, όπως ο μαντρότοιχος του γηπέδου του Άγιου Διονύση, δίπλα σε πανάκριβες νέες διαμορφώσεις. Κανείς δεν σκέφτηκε να ασχοληθεί με τα νερά που τρέχουν επάνω τους προσθέτοντας μία υδρορροή ή να κάνει κάτι με τη σπασμένη παλιά τσιμεντένια σκάλα. Ιστορικά κτίρια, νέες αποκαταστάσεις που αλλάζουν την εικόνα της εγκατάλειψης προς το καλό αλλά και μία μελέτη εφαρμογής και μία επίβλεψη του έργου που μάλλον δεν μπορεί να πάρει συγχαρητήρια. Στα περισσότερα πεζοδρόμια προβλέφθηκε η τοποθέτηση δένδρων. Σε άλλα όχι. Γνωρίζουμε ότι το έργο το εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής και ότι η πρώτη μελέτη έγινε από τις δημοτικές υπηρεσίες. Ο Δήμος Πειραιά ας παρέμβει τώρα που προλαβαίνει για να επιβάλει διορθώσεις και βελτιώσεις στις αστοχίες.

 

Last modified onΤρίτη, 30 Μαρτίου 2021 17:05

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου