Δελτίο Τύπου. Επίσκεψη Δούρου, Μπελαβίλα στο ΚΕΘΕΑ "Νόστος" στον Πειραιά. Μαζί με τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ κόντρα στα σχέδια Μητσοτάκη.

Στο πλευρό των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ "Νόστος", στον Πειραιά, βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Νίκος Μπελαβίλας, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Πειραιάς για όλους” και η Ρένα Δούρου, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης “Δύναμη Ζωής”. Μαζί τους ήσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά, Τάκης Βουτυράκος και Βάνα Μελά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής, Βασιλική Λάσκαρη και Κατερίνα Λογοθέτη. Συναντήθηκαν με τον Ανδρέα Κρεμμύδα, υπεύθυνο του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης ΚΕΘΕΑ "Νόστος" καθώς και με γονείς των θεραπευομένων.

“Είμαστε συγκινημένοι από την προσφορά των γονέων, των εργαζόμενων αλλά και των ίδιων των παιδιών του προγράμματος απεξάρτησης και για αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Με το Νόστος και το ΚΕΘΕΑ Πειραιά έχουμε συνεχή επικοινωνία και ξέρουμε τη δουλειά που κάνουν. Επί 1,5 χρόνο, εν μέσω πανδημίας, αυτός ο υπέροχος κόσμος προσφέρει στη πόλη στα γεύματα αστέγων, προσφέρει στην πόλη με την καλλιτεχνική ή όποια άλλη δημιουργία. Προσέφερε ακόμη στην αποστολή ρούχων για τη Σάμο, που οργανώσαμε πριν από μερικούς μήνες. Για αυτόν τον λόγο είμαστε εδώ, γιατί τους χρωστάμε και πρέπει να τους προστατέψουμε”, υπογράμμισε ο Νίκος Μπελαβίλας, μετά από την επίσκεψη.

Από την πλευρά της, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι “σήμερα είμαστε εδώ, ο Νίκος Μπελαβίλας κι εγώ, για να ορθώσουμε τείχος προστασίας και αλληλεγγύης στο ΚΕΘΕΑ και τους ανθρώπους του. Για να δώσουμε μαζί τη μάχη. Γιατί η υπόθεση της στήριξης του ΚΕΘΕΑ μάς αφορά όλες και όλους. Δεν αφορά μια καρικατούρα που επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ενός τοξικοεξαρτημένου, παραιτημένου από τη ζωή, ανθρώπου. Μιλάμε για μια πρότυπη, διοικητική και οργανωτική διάσταση με τη σφραγίδα της δημοκρατίας και του διαλόγου. Μιλάμε για μια υπόθεση προσφοράς. Υπόθεση ζωής. Υπόθεση της κοινωνίας. Τα προηγούμενα χρόνια, στη Διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, αποδείξαμε ότι αυτή η αποστολή του ΚΕΘΕΑ μπορεί και πρέπει να είναι και αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν και δεν είχαμε νομική υποχρέωση, σταθήκαμε έμπρακτα στο πλευρό των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ, των θεραπευόμενων, των οικογενειών τους, των εργαζόμενων του Κέντρου. Τότε επί κ. Σαμαρά, σήμερα επί κ. Μητσοτάκη. Και θέλω να στείλω από εδώ, από το πεδίο, το μήνυμα ότι αυτά τα σχέδια δεν θα περάσουν”.

Σημειώνεται ότι η Δύναμη Ζωής στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, είχε στηρίξει την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος street work “Δίκτυο Άμεσης Παρέμβασης για Χρήστες Ουσιών”, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, τον ΟΚΑΝΑ, τον Δήμο Αθηναίων ενώ είχε χρηματοδοτήσει, με 6.5 εκατομμύρια, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, μονάδες άμεσης πρόσβασης, κέντρα ημέρας, μονάδα σωματικής αποτοξίνωσης, προγράμματα πρόληψης, κα.

Last modified onΠέμπτη, 22 Απριλίου 2021 12:44

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου