Η δημοτική περιουσία του Δήμου Πειραιά αγνοείται | Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Πειραιά διαθέτει μία διεύθυνση δημοτικής περιουσίας που ξεχνά να εγγράψει τα δημοτικά ακίνητα στους καταλόγους της.
Οι παράγοντες της συγκεκριμένης διεύθυνσης ασχολήθηκαν με το τεράστιο ακίνητο στο Παλατάκι δηλώνοντας το προεκλογικά ως δημοτικό οικόπεδο και το ξέχασαν αμέσως μετά. Ούτε ξέρει κανείς τι γίνεται με αυτό. Ακολούθησαν οι κεντρικές πλατείες της πόλης, τις οποίες επίσης ξέχασαν να τις εντάξουν στον κατάλογο της δημοτικής περιουσίας. Είναι η πλατεία Κοραή, η πλατεία Κανάρη, η Τερψιθέα, ο Τινάνειος Κήπος και καμμιά δεκαριά άλλες. Ακολούθως στη δημοτική πλαζ της Φρεαττύδας ετοιμάστηκε εν κρυπτώ ιδιωτική επιχείρηση παρκινγκ στη δημόσια αμμουδιά. Η υπόθεση μαζεύτηκε όταν την αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο «Πειραιάς για Όλους». Την ίδια στιγμή ανακαλύφθηκε δημοτικό μικρό πάρκο στην οδό Καζανόβα της Καλλίπολης. το οποίο το κλειδώνει και το ξεκλειδώνει κατά βούληση ιδιώτης πρώην αντιδήμαρχος έχοντας μετατρέψει τον χώρο σε προσωπικό κήπο. Και πρόσφατα εμφανίστηκε ένα οικόπεδο στα Καμίνια στην οδό Υμηττού, παραχωρημένο από το 2004(!!!) στον Δήμο Πειραιά για βρεφονηπιακό σταθμό. Όμως με πρόσφατη επιστολή του ο Υφυπουργός Εργασίας στον Δήμαρχο Πειραιά μετά από 18 χρόνια ξεκαθάρισε ότι το οικόπεδο αμφισβητείται και ότι επιχειρηματίας που είναι εγκατεστημένος μέσα πληρώνει τσουχτερό νοίκι όχι στον δήμο αλλά στο υπουργείο. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε ιδέα!
 
Αν σε οποιαδήποτε άλλη διεύθυνση είχε συμβεί αυτό το μπάχαλο, θα είχαν μπει οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και ίσως ο εισαγγελέας για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει. Οι παράγοντες που διοικούν τη Διεύθυνση Δημοτικής Περιουσίας όμως δεν είναι ούτε άσχετοι, ούτε ανίκανοι. Είναι διαλεχτά και πολύ έμπειρα στελέχη των δημαρχιών Αγραπίδη, Φασούλα, Μιχαλολιάκου και Μώραλη. Διοίκησαν τις πιο σημαντικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά όπως την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολεοδομία επί δεκαετίες. Το ερώτημα είναι γιατί δεν ελέγχονται και ποια ακριβώς είναι η σχέση τους με τα δημοτικά ακίνητα; Ποια η σχέση της δημοτικής αρχής μαζί τους; Πώς και γιατί ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του υψηλόβαθμα στελέχη τα οποία έριξαν τα δημοτικά ακίνητα στα βράχια; Πώς είναι δυνατόν να διαθέτει ο δήμος ακίνητα, αυτά να αγνοούνται και εντέλει να αγοράζονται ιδιωτικά οικόπεδα για τις ανάγκες τους δήμου; Πώς είναι δυνατόν ιδιώτες να εκμεταλλεύονται, να καταπατούν δημοτικά οικόπεδα και ο δήμος να σφυρίζει αδιάφορα; Οι υπηρεσιακές ευθύνες είναι βαρύτατες, είναι όμως το ίδιο σοβαρές και οι πολιτικές ευθύνες της ίδιας της δημοτικής αρχής.
 
Ο «Πειραιάς για Όλους» έχει αποκαλύψει δημόσια και κατ’ επανάληψη αυτή την κατάσταση. Ζητάει εξηγήσεις ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου από τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς υπεύθυνους, τα πλήρη στοιχεία των δημοτικών ακινήτων και το άμεσο ξεκαθάρισμα αυτής της σκοτεινής ιστορίας. #pireas4all

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου