Το Νέο Φάληρο στο μάτι του real estate

Για τους σχεδιασμούς και τις επερχόμενες μεταβολές στο Νέο Φάληρο μίλησε τη Δευτέρα 16.05.2022 ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους», Νίκος Μπελαβίλας, σε ενημερωτική συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής, που διοργάνωσε η παράταξη και στην οποία παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λία Αποστόλου-Δρίτσα, Παναγιώτης Αναστασάκος και Δημήτρης Γκερλές, ο πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Χάρης Λιακόσταυρος και ο κοινοτικός σύμβουλος Ιάσων Δέδες, οι πρόεδροι και μέλη ΔΣ κοινωνικό-πολιτιστικών συλλόγων Ρούλα Λαγκαδιανού, Μιχάλης Κάσσης και Μιχάλης Γκιών, Κατερίνα Σκλεπάρη.

Στην ομιλία του ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρθηκε στη συνολική κατάσταση που σκιαγραφείται στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την περιοχή επισημαίνοντας τον κίνδυνο υπερδόμησης και τσιμεντοποίησης αλλά και την απώλεια χώρων λαϊκού αθλητισμού. Σημείωσε ότι η κατασκευή ξενοδοχείου δίπλα στο κύμα στο ΣΕΦ, απετράπη την τελευταία στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι οριστικό και αμετάκλητο καθώς το ενδεχόμενο μιας ξενοδοχειακής μονάδας στο ΣΕΦ μπορεί να επανέλθει από το ΤΑΙΠΕΔ και τα οικοδομικά πλάνα του για ολόκληρο τον Φαληρικό Όρμο. Τέλος, υπογράμμισε ότι για αναπλάσεις και μεταβολές τέτοιας έκτασης θα έπρεπε να είχε προηγηθεί διαβούλευση, η οποία δεν έγινε ποτέ. Και έμειναν έτσι σε πλήρη αποκλεισμό οι απόψεις φορέων, σωματείων, συλλογικοτήτων και κατοίκων της πόλης.

Σημαντικές υπήρξαν οι παρεμβάσεις των θεσμικών-αιρετών αλλά και των αρχιτεκτόνων-μηχανικών του «Πειραιάς για Όλους», Παναγιώτας Καμπέρου και Χάρη Μιχαήλ, που επέστησαν την προσοχή στην αναγκαιότητα διαφάνειας και δημόσιου διαλόγου στον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Φωτό: Παντελής Νταβανέλος

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου