Περιοδείες καραντίνας: Σινέ Καλλιφόρνια

"Περιοδείες Καραντίνας" με πρωϊνή αυτοψία, λαμπρό ήλιο, μάσκες αντι-covid και αποστάσεις ασφαλείας σε ένα αρχιτεκτονικό στολίδι του μεσοπολεμικού εκλεκτικισμού καταμεσής στα Μανιάτικα, το τριώροφο "Σινέ Καλλιφόρνια".
Παρέα μία γερή ομάδα με τον επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» καθηγητή Νίκο Μπελαβίλα, τη Μανιάτισσα δικηγόρο και δημοτική σύμβουλο Βάνα Μελά, τον ζωγράφο και κοινοτικό σύμβουλο Αγαπητό Αγαπητάκη με μεγάλη κινηματογραφική εμπειρία και τη συντονίστρια της παράταξης Αργυρώ Βράκα. Μας υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Λεωνίδας Μελάς και ο κοινοτικός σύμβουλος #pireas4all Γιάννης Βαρκαρόλης. Ελέγξαμε το κτίριο από την κορφή ως τα νύχια. Τα νέα είναι ευχάριστα. Χρειάζεται μία γερή επισκευή αλλά οι φθορές είναι αναστρέψιμες. Από τον σκελετό μπετόν-αρμέ της δεκαετίας του ’30 ως τα ωραία «γαλλικά» κουφώματα με τα τόξα, ο κινηματογράφος και η κατασκευή στέκουν καλά στα πόδια τους και τα καταστήματα του ισογείου που επισκεφθήκαμε μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα.
Ο στόχος είναι το "Σινέ Καλλιφόρνια" να αναβιώσει και αυτό να γίνει γρήγορα, μαζί με το κέντρο της συνοικίας, με τους πεζοδρόμους και την τοπική αγορά που έχει χτυπηθεί άσχημα από την κρίση. Θα προτείνουμε άμεσα στο δημοτικό και στο κοινοτικό συμβούλιο σενάρια χρηματοδοτήσεων, χρήσεις συμβατές με τον ιστορικό κινηματογράφο, μεθοδολογία που θα οδηγήσει σε ένα συνεκτικό και όχι σπάταλο έργο. Με όλη την επιστημονική και καλλιτεχνική στήριξη που μπορούμε να δώσουμε. Υποσχεθήκαμε στους φίλους και στις φίλες μας στα Μανιάτικα και την Αγιά Σοφιά ότι θα ξεκινήσουμε μαζί καμπάνια για την αναβίωση του "Σινέ Καλλιφόρνια". Ας την ξεκινήσουμε. #pireas4all
 
Last modified onΠαρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 20:27

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου