Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 03.02.2021

Διαδικτυακά και με live streaming μετάδοση από τον δημοτικό ραδιοσταθμό «Κανάλι Ένα–90,4» πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Φεβρουαρίου 2021 με κύριο θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο «Πειραιάς για Όλους» με την πρόταση του για μονοθεματική συνεδρίαση πέτυχε να γίνει -ίσως για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά- μία πραγματικά ολοκληρωμένη συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που κάθε φορά το θυμόμαστε παραμονές εκλογών.
► Στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία οι παρατάξεις «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» και «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσαν προς έγκριση δύο σχέδια ψηφίσματος που καταδίκαζαν την εμπρηστική επίθεση με στόχο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο.
«Δεν βάζουμε στη ζυγαριά την αξία της ανθρώπινης ζωής» υπογράμμισε ο επικεφαλής του «Πειραιάς για όλους» Νίκος Μπελαβίλας, σημειώνοντας: «Προφανώς καταδικάζουμε χωρίς συζήτηση τη βία η οποία όντως στρέφεται κατά της δημοκρατίας, όντως στρέφεται κατά του ορθού λόγου και όντως εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. Με αυτή τη δήλωση και γνωρίζοντας πολύ καλά ποιος είναι ο κ. Μπογδάνος, ξέροντας πολύ καλά πως φυτιλιάζει και πόσα έχει σούρει εναντίον μας, ό,τι κι αν πρεσβεύει, ό,τι κι αν είναι, εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα. Επειδή όμως δεν είμαστε αφελείς ούτε ανόητοι τασσόμαστε με τη διατύπωση που κατάθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοιες ενέργειες».
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα που κατέθεσε η παράταξη «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο».

► Στην τοποθέτηση της διαφημιστικής πινακίδας «PIRAEUS» πάνω στη στροφή της Πλατείας Αλεξάνδρας αναφέρθηκε στη συνέχεια  ο Νίκος Μπελαβίλας, εφιστώντας την προσοχή στους κινδύνους που ενέχει σε ζητήματα οδικής ασφάλειας αλλά και στην εγγύτητα της με το νεοκλασικό κτίριο Τσίλλερ που στην ουσία το ακυρώνει με το μέγεθος και τον έντονο φωτισμό της. «Είναι καλύτερη προβολή για την πόλη του Πειραιά τα μνημεία της παρά οι πινακίδες» υποστήριξε, ζητώντας τη μετακίνησή της σε άλλο -πιο ασφαλές- σημείο της πλατείας. Αντιδρώντας, ο Δήμαρχος επέρριψε  ευθύνες(!) στον «Πειραιάς για όλους» γιατί δεν είχε κάνει αυτές τις επισημάνσεις κατά τη συζήτηση του θέματος σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Για μια διαφημιστική ταμπέλα κληθήκαμε να αποφασίσουμε. Δεν είναι δουλειά μας κάθε φορά να σας λέμε το νου σας στην αρχαιολογία, το νου σας στην τροχαία, το νου σας στις διαστάσεις…» σχολίασε ο Νίκος Μπελαβίλας.

► Στο φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων από την πλευρά του «Πειραιάς για όλους» τονίστηκε η σημασία της ανακύκλωσης σχεδιασμένης από τον Δήμο και όχι από ιδιώτες με προφανή στόχο το ίδιον όφελος καθώς και η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από τον Δήμο Πειραιά, ως μητροπολιτικός δήμος, για τη δημιουργία πρότυπου κέντρου μόνο για τα απορρίμματα της περιφερειακής ενότητας Πειραιά. «Ναι μπορούμε και θέλουμε να μειώσουμε τα σκουπίδια μας, να επιβάλλουμε ανακύκλωση παντού και να τα διαχειριστούμε στην αυλή μας, όχι στην αυλή του γείτονα. Με συνεργασία σε παμπειραϊκό επίπεδο, με την αίσθηση της χωρικής δικαιοσύνης και τη συνείδηση της Κλιματικής Κρίσης» επισήμανε ο Νίκος Μπελαβίλας, ενώ ο Παναγιώτης Αναστασάκος μίλησε για την τομή και για το όραμα στο θέμα των σκουπιδιών με την διαμόρφωση και εκπόνηση κοινού διαδημοτικού μακροπρόθεσμου σχεδίου.
Last modified onΚυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 09:19

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου